Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme a oloupeme. Tresku necháme povolit, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky a orestujeme na oleji. Přidáme oloupané žampióny (nebo hlívu, ale tu musíme déle dusit) nakrájené na tenké plátky, orestujeme spolu s rybou, až pustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata a dužinu z lilku a podusíme 10 minut - mírně můžeme podlít vodou. Osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a provensálským kořením. Jakmile se vydusí tekutina, přidáme lžíci kuskusu, povaříme za stálého míchání ještě minutku a odstavíme. Necháme chvilku odpočinout (kvůli kuskusu), naplníme vydlabané půlky lilku a zapečeme v troubě. Hotové posypeme strouhaným parmezánem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek